"Saya Lihat Wajah Allahyarham Memang Luar Biasa" - Bekas Mufti Lihat Wajah Allahyarham Adik Thaqif Bercahaya, BerseriJohor Bharu, 27 April - Bekas Mufti Johor, Datuk Nooh Gadut berkata beliau melihat wajah Allahyarham Mohamad Thaqif Amin Mohd Gaddafi, 11, yang meninggal semalam sebagai bercahaya, tersenyum, berseri serta luar biasa.

Nooh Gadut melawat jenazah pelajar itu bersama beberapa pegawai dari Majlis Agam Islam Negeri Johor (MAINJ) di Hospital Sultan Ismail semalam.

"Saya lihat wajah Allahyarham memang luar biasa. Betullah seperti yang diperkatakan bahawa Al-Quran adalah cahaya. Cahaya bukan sahaja dalam tetapi terserlah di wajah Allahyarham.

"Saya melihat dengan sahabat-sahabat yang lain wajahnya tersenyum, berseri dan macam orang hidup lagi. Itulah kelebihan (orang yang membaca Al-Quran)," kata Penasihat MAINJ sebagaimana lapor Bernama.

Selain itu, beliau juga turut menyatakan rasa kagum apabila diberitahu mengenai hasrat Allahyarham yang mahu menghafal 30 juzuk Al-Quran.

Nooh juga terharu melihat dengan kesabaran ibu bapa Allahyarham Mohamad Thaqif Amin yang reda menerima ujian tersebut sebagai qada' dan qadar daripada Allah.

Sumber: Bernama
loading...
0 Komentar untuk ""Saya Lihat Wajah Allahyarham Memang Luar Biasa" - Bekas Mufti Lihat Wajah Allahyarham Adik Thaqif Bercahaya, Berseri "

 
Copyright © 2014 WORLD NEW STORY - All Rights Reserved
Template By Catatan Info