Pukul Isteri Pertama Selepas Tak Tahan Terima Panggilan Bertali Arus Pada Malam Bukan Giliran

Kota Bharu - Selepas tidah tahan si isteri secara terus menerus menelefonnya bagi meminta agar menghantar motosikal sambil berleter, seorang suami hilang perasaan sabar sehingga bertindak mencederakan isteri terbabit.

Lelaki itu, yang merupakan seorang tukang gunting dijatuhi hukuman penjara selama enam bulan kerana mendatangkan kecederaan di muka dan sakit pada bahagian kepala kepala oleh Mahkamah Majistret Kota Bharu hari ini.

Hukuman terbabit dijatuhkan selepas tertuduh yang berusia 55 tahun mengaku bersalah selepas pertuduhan dibacakan.

Menurut pertuduhan, dalam kejadian pada 11.15 malam pada 28 Oktober lalu, si suami dikatakan hilang sabar dan bertindak mengasari isteri pertamanya itu sehingga menyebabkan kecederaan di bibir.

Tertuduh dikatakan bertindak demikian kerana berang si isteri pertamanya menelefon berkali-kali dan meminta supaya dihantar motosikal kerana pada malam kejadian yang juga merupakan bukan gilirannya bermalam di rumah mangsa.

Tertuduh yang pulang kemudiannya bertindak memukul mangsa berkali-kali di bahagian kepala dan muka hingga cedera.

Tertuduh disabitkan kesalahan dan  dihukum di bawah seksyen 323 Kanun Keseksaan yang dibaca bersama seksyen 326 (a) Kanun Keseksaan yang membawa hukuman penjara tidak lebih setahun atau denda tidak melebihi RM2,000.

Sumber: Astro Awani
loading...
0 Komentar untuk "Pukul Isteri Pertama Selepas Tak Tahan Terima Panggilan Bertali Arus Pada Malam Bukan Giliran "

 
Copyright © 2014 WORLD NEW STORY - All Rights Reserved
Template By Catatan Info